Tylko Podatki

Podatki nie kryją przede mną żadnych tajemnic

Polityka prywatności

  1. Postanowienia ogólne
  2. Cel i zakres zbierania danych
  3. Podstawa przetwarzania danych
  4. Prawo kontroli, dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania
  5. Pliki „Cookies”
  6. Postanowienia końcowe
  1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
    1. Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem strony internetowej [http://www.tylko-podatki.pl/] jest właściciel serwisu Tylko Podatki.
    2. Administrator dokłada szczególnej staranności, by chronić interesy ludzi, których dane dotyczą, a w szczególności gwarantuje, że zbierane przez niego dane są:
      • przetwarzane zgodnie z prawem, zbierane dla określonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu nie zgodnemu z tymi celami,
      • merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w formie umożliwiającej rozpoznanie osób, których dotyczą, nie dłużej niż przez czas konieczny do uzyskania celu przetwarzania.
  2. CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH
    1. Dane osobowe Usługobiorców, zbierane przez Administratora, są używane do:
      • porozumiewania się z usługobiorcą (klientem)
      • celów informacyjnych oraz innych działań związanych z aktywnością Usługobiorcy na stronie internetowej http://www.tylko-podatki.pl/
    2. Administrator przetwarza niżej wymienione dane osobowe Usługobiorców:
    3. Administrator ma prawo przetwarzać niżej wymienione dane określające sposób korzystania przez Usługobiorcę z usług świadczonych drogą elektroniczną (dane eksploatacyjne):
      • Oznaczenia identyfikujące zakończenie sieci telekomunikacyjnej lub system teleinformatyczny, którego używał Usługobiorca.
      • Informacje o rozpoczęciu, finalizacji oraz przedziale każdorazowego korzystania przez Usługobiorcę z usługi świadczonej drogą elektroniczną.
      • Informacje o skorzystaniu przez Usługobiorcę z usług świadczonych drogą elektroniczną.
    4. Udostępnienie danych osobowych, o których mowa w pkt 2 jest konieczne do świadczenia przez Usługodawcę usług drogą elektroniczną w ramach strony internetowej.
  3. PODSTAWA PRZETWARZANIA DANYCH
    1. Korzystanie ze strony, jak i zawieranie umów o świadczenie usług drogą elektroniczną dzięki niej, co ma związek z koniecznością podania danych osobowych, jest absolutnie dobrowolne. Osoba, której dane dotyczą, samodzielnie decyduje, o rozpoczęciu korzystania z usług świadczonych drogą elektroniczną przez Usługodawcę zgodnie z Regulaminem.
    2. Zgodnie z art. 23 ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 ze zm.) przetwarzanie danych jest dopuszczalne m.in. gdy:
      1. osoba, której dane dotyczą, zgodzi się na to, chyba, że chodzi o usunięcie dotyczących jej danych.
      2. jest to niezbędne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą.
    3. Przetwarzanie danych osobowych przez Administratora odbywa się każdorazowo w ramach podstaw dopuszczalności ich przetwarzania wymienionych w pkt 2. Przetwarzanie danych będzie wiązało się z realizacją umowy lub konieczności podjęcia działań przed zawarciem umowy na życzenie osoby, której dane dotyczą (pkt 2 lit. b).
  4. PRAWO KONTROLI, DOSTĘPU DO TREŚCI SWOICH DANYCH ORAZ ICH POPRAWIANIA
    1. Usługobiorca ma prawo wglądu do treści swoich danych osobowych oraz ich korekty.
    2. Każdej osobie dana jest możność do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zawartych w zbiorze danych Administratora, a zwłaszcza prawo do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, chwilowego lub stałego zawieszenia ich przetwarzania lub ich skasowania, jeżeli są one niekompletne, nieważne, nieprawdziwe albo zostały zgromadzone z pogwałceniem ustawy lub nie są już potrzebne do realizacji celu, dla którego zostały zgromadzone.
    3. W celu realizacji uprawnień, o których mowa w pkt. 1 i 2 istnieje możliwość korzystania poprzez przesłanie stosownej wiadomości poprzez formularz kontaktowy.
  5. PLIKI „COOKIES”
    1. Strona internetowa Usługodawcy korzysta z plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Usługobiorcy ustawień przeglądarki jest tożsamy z wyrażeniem zgody na ich użycie.
    2. Implementacja plików „cookies” jest konieczna do prawidłowego świadczenia usług na stronie internetowej. W plikach „cookies” mieszczą się dane konieczne do prawidłowego działania witryny, przede wszystkim tych wymagających autoryzacji.
    3. W ramach strony internetowej używane są rodzaje: Użytkownik ma prawo zadecydowania w zakresie dostępu plików „cookies” do swojego komputera przez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki. Dokładne informacje o możliwości oraz sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  6. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
    1. Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych właściwą dla zagrożeń oraz rodzaju danych objętych ochroną, a przede wszystkim zabezpiecza dane przed ich ujawnieniem osobom postronnym, zabraniem przez osobę nieupoważnioną, przetwarzaniem z pogwałceniem aktualnych norm oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
    2. Usługodawca udostępnia odpowiednie środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i zmienianiu treści przez osoby nieuprawnione, danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.